Βραβεύτηκε ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος «ΘΑΛΕΙΑ», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αγία Μαρίνα" Παραδεισίου.

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», δια της προέδρου του κας Θάλειας Γεωργά, βραβεύτηκε για έργο του και την προσφορά του, από τον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018, στο φινάλε του 35ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Παραδεισίου.

Για την δράση τους τιμήθηκαν επίσης, ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» δια της προέδρου του κας Μαρίας Κρητικού και του αντιπρόεδρου γιατρού κου Παύλου Μπακίρη και ο ποιητής-δημοσιογράφος-συγγραφέας και διπλωματούχος ξεναγός κος Θεοφάνης Μπογιάννος.

Η κυρία Γεωργά, ανέφερε στο λόγο της, πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εκείνη προσωπικά μα και για όλα τα μέλη του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» η βράβευση αυτή, από τον Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Έναν Σύλλογο με ποικίλη και ενεργή δραστηριότητα στα πολιτιστικά, κοινωνικά, φιλανθρωπικά, αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά δρώμενα της τοπικής κοινωνίας μας.

Τόνισε την ιδιαίτερη αξία του κοινωνικού εθελοντισμού, να προσφέρεις συμμετέχοντας, να αντέχεις με χαμόγελο την κάθε δύσκολη μέρα, να αντέχεις συν-υπάρχοντας, η οποία δεν θα πρέπει να απορροφάτε από την καθημερινότητα και την ταχύτητα των γεγονότων.

Οι εθελοντικοί Σύλλογοι στον τόπο μας, όπως ανέφερε, είναι πολλοί και με σημαντικό έργο! Έχοντας ο καθένας τους δικούς του σκοπούς, καταβάλουμε προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τον ¨διπλανό μας¨, να πληροφορηθεί για το νέο κόσμο που ξεπροβάλει στο διάβα του και να κινητοποιηθεί.

 

«Οδηγός μου για την δημιουργία αυτού του Συλλόγου, αποτέλεσε η θέληση μου να προτρέψω ασθενείς -και μη- να προχωρούν μπροστά με θετική σκέψη, ανοίγοντας τα σύνορά τους, ανεπηρέαστοι από την κατάσταση της υγείας τους. Συμμετέχοντας στην Ζωή Ενεργά!
Ο καθένας μας έχει τη δική του ιστορία να αφηγηθεί… Και όσο και αν μοιάζει η μία με την άλλη, ποτέ δεν είναι η ίδια! Γιατί πολύ απλά η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει τα δικά της όρια και τις δικές της αντοχές.»

Η αισιόδοξη ευχή της, βλέποντας ανάμεσα της δεκάδες παιδιά ήταν….
«Έχε το νου σου στο παιδί… υπερασπίσου το παιδί…
γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…. » !!!

Τέλος, προσκάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους, στο ¨16ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ¨, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με ώρα συγκέντρωσης 18:30, στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονος στην Παλιά Πόλη.
Με την συμπαράσταση όλων, ελπίζουμε και φέτος να συνεχίσουμε για 7η συνεχή χρονιά, να προσφέρουμε το καθημερινό δεκατιανό μαθητών που αδυνατούν να το προμηθευτούν από το περιβάλλον τους.

Διαβάστε περισσότερα στο link.