ΔΙΗΜΕΡΟ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΚΩΣ 30-31.05.2015

Με αγάπη και ζεστασιά, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Κω, ¨αγκάλιασαν¨ το ιατροκοινωνικό διήμερο συνέδριο που πραγματοποίησε ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», στο νησί της Κω, το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου 2015.

Το κοινωνικό μέρος του Συνεδρίου, το οποίο τέθηκε υπό την αιγίδα του Πνευματικού Ομίλου Κώων ¨Ο ΦΙΛΗΤΑΣ¨, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυχώρου Πολύκεντρου και περιλάμβανε:
• Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο ¨Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ¨, που απεικονίζει την τιτάνια προσπάθεια σθένους που χρειάζεται από έναν α-σθενή με χρόνιες παθήσεις, να δεχθεί και να αποδεχθεί τον δρόμο του χθες, του σήμερα και του αύριο, να συμβιώσει και να προχωρήσει θετικά και χαμογελαστά.
• Παρουσίαση του βιβλίου της κας Θάλειας Γεωργά ¨ΤΖΙΤΖΙΚΛΟΥ¨, των εκδόσεων Λιβάνη.
Για το βιβλίο μίλησαν:
ο κ Διακοσταματίου Σάββας Αντιδήμαρχος Δήμου Ρόδου και
ο κ Αναγνώστης Θεόδωρος Ιατρός Ειδικός Ρευματολόγος.

Την συζήτηση συντόνισε ο Συγγραφέας κ Διακογιάννης Θεοδόσης.
Το Ιατρικό μέρος του Συνεδρίου, οι εκδηλώσεις του οποίου τέθηκαν υπό την αιγίδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩ, περιλάμβαναν:
• Κλινική εξέταση από τον κ Αναγνώστη Θεόδωρο Ιατρό Ειδικό Ρευματολόγο, την κα Κομίνη Αναστασία Ιατρό Ορθοπεδικό του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κω και τον κ Τρίγκα Χαράλαμπο Ιατρό Ορθοπεδικό της Κω.
Η κλινική εξέταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, σε ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κω, ώρα 09:00.

• Ενημερωτική εκδήλωση από τον κ Αναγνώστη Θεόδωρο Ιατρό Ειδικό Ρευματολόγο, με θέμα: ¨Οστεοπόρωση σε ασθενείς με αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα¨, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Κως, ώρα 11:00.
Ο κ Αναγνώστης έκανε αναφορά στον ορισμό, στην επιδημιολογία και τους παράγοντες κινδύνου της οστεοπόρωσης, καθώς και στους παράγοντες με τους όποιους τα κορτικοστεροειδή επηρεάζουν τον μεταβολισμό των οστών.  Τέλος, αναφέρθηκε στις τελευταίες οδηγίες πρόληψης και θεραπείας της οστεοπόρωσης στα αυτοάνοσα ρευματολογικά νοσήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» κα Γεωργά Θάλεια, τίμησε με ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα Φρατζάκη Μαρία, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Ομίλου Κώων ¨Ο ΦΙΛΗΤΑΣ¨ κ Ιωάννου Κωνσταντίνο, την ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ και τον ιδιοκτήτη του Πολιτιστικού Πολύκεντρου κ Θαλασσινό Παναγιώτη, εις ένδειξη ευχαριστιών, για την πραγμάτωση των στόχων του Συλλόγου μας.

Επιπλέον, ΕΠΑΙΝΟΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ δόθηκε στους, κ Διακοσταματίου Σάββα Αντιδήμαρχο Δήμου Ρόδου, κ Διακογιάννη Θεοδόση Συγγραφέα, κ Αναγνώστη Θεόδωρο Ιατρό Ειδικό Ρευματολόγο, κα Κομίνη Αναστασία, Ιατρό Ορθοπεδικό του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κω και τον κ Τρίγκα Χαράλαμπο Ιατρό Ορθοπεδικό.

Το ιατροκοινωνικό διήμερο συνέδριο θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί, χωρίς την αμέριστη οικονομική στήριξη της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ.
Πολύτιμοι συμπαραστάτες στην προσπάθεια μας, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς υπήρξαν:
• Blue Star Ferries-Skevos Travel Agency
• Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή
• Επιγραφές ¨Τρόπαιον Δωδεκανήσου¨
• Τυπογραφείο 1985
• Ξενοδοχείο KOS JUNIOR SUITES

Για να δείτε φωτογραφίες του συνεδρίου πατήστε στο link.