ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ 09.10.2010

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», στα πλαίσια εορτασμού για έκτη συνεχόμενη χρονιά της ¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ¨, πραγματοποίησε ιατροκοινωνική εκδήλωση, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010, στις 18.30 μ.μ.,  στο ξενοδοχείο ¨OPERA HOUSE¨ στη Σύμη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης μας, σε έναν σύντομο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» κ.Θάλεια Γεωργά, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους. Ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση: τους καθηγητές κ.Κρεμαστινό Δημήτριο και κ.Φαρμακίδη Γεώργιο, την συντονίστρια διευθύντρια του Ιατρείου Σύμης κ.Ανδρουτσοπούλου Χαρίκλεια, την σολίστ πιάνου κ.Σεβαστή Χατζηστρατή, τον κιθαρίστα κ.Γεώργιο Ξυλουρά, τον ΔΗΜΟ ΣΥΜΗΣ, τη Ναυτιλιακή Εταιρία Α.Ν.Ε.Σ., τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Γεωργάς Α.Ε. – ξενοδοχείο ¨BEST WESTERN PLAZA¨, τη εταιρία ¨ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ¨, το ξενοδοχείο ¨ΑΛΙΚΗ¨, το ανθοπωλείο ¨NARKISSOS¨, το ξενοδοχείο ¨ΝΗΡΕΑΣ¨, το ξενοδοχείο ¨OPERA HOUSE¨, το τυπογραφείο ¨ΡΟΔΙΑΚΕΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ¨, την επιχείρηση ¨ΦΟΥΡΝΟΙ ΡΟΔΟΥ¨, τον κ.Αλεξόπουλο Σωτήρη, τον κ.Αγαπητό και την κ.Κυριακή Αντωνιάδη και τον κ.Κυπραίο ΓεώργιοΚλείνοντας τον χαιρετισμό της η κα.Γεωργά, ανέφερε πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Γιάννη Διακογιάννη, τον δικό μας Γιάννη, τον φίλο και αγαπημένο άνθρωπο, τον Πολίτη του Κόσμου, πραγματοποιώντας την στη Σύμη, στο νησί που αγάπησε και τον αγάπησε…

Στην συνέχεια, τον λόγο έλαβαν, δύο αξιόλογοι καθηγητές ιατροί:
* Ο κ.Κρεμαστινός Θ. Δημήτριος, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, το θέμα της ομιλίας του οποίου ήταν «Πως θα προφυλάξουμε την καρδιά μας», αναφέροντας εκτός των άλλων πως η οργανωμένη πρόληψη ενάντια των καρδιακών νοσημάτων επιτυγχάνεται με:
1. Την Συστηματική Καταπολέμηση Παραγόντων Κινδύνου (Κάπνισμα – Υπέρταση – Χοληστερίνη – Σακχαρώδης Διαβήτης – Παχυσαρκία)
2. Την Μεσογειακή Δίαιτα
3. Τον Υγιεινό Τρόπο Ζωής και
4. Την χρήση Φαρμάκων (ως δευτερογενής πρόληψη) 

*  O κ.Γεώργιος Φαρμακίδης, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Συντονιστής Διευθυντής ΣΤ’ Κλινικής Νοσοκομείου ¨ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ¨, ανέφερε πως η «Πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου », επιτυγχάνεται με:
1. Την Μεσογειακή Δίαιτα
2. Την Άσκηση
3. Την Ελάττωση Καπνίσματος
4. Την Πρόληψη ιού κονδυλωμάτων HPV και
5. Την Χορήγηση Εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου.

*  Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η συντονίστρια Διευθύντρια του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης κ.Ανδρουτσοπούλου Χαρίκλεια.
Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση του κοινού με τους ομιλητές και έπειτα,
ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ σάρωση0007-
Στο Β΄ Μέρος της εκδήλωσης μας, Α ς  θ υ μ η θ ο ύ μ ε.
Η κα.Χατζηστρατή Σεβαστή σολίστ πιάνου, απήγγειλε στίχους από το βιβλίο του ποιητή Παναγιώτη Κρητικού «Που τελειώνει το ταξίδι σου;» και ο κ.Γεώργιος Ξυλουράς μας ταξιδέψει με την κιθάρα του σε γνώριμες μελωδίες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν έπαινοι από τον Σύλλογο «ΘΑΛΕΙΑ» σε όλους τους συντελεστές, ως ένδειξη ευχαριστιών αναγνωρίζοντας την εθελοντική προσφορά τους για την πραγμάτωση των σκοπών και των στόχων του Συλλόγου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης – Χάλκης – Τήλου – Καστελλόριζου κ.κ.Χρυσόστομος, ο Διοικητής 549 ΤΕ, ο Δήμαρχος Σύμης κ.Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο τ.Δήμαρχος Σύμης κ.Μιλτιάδης Σαρρής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σύμης κ.Σωκράτης Μαρούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ροδίων κ.Παναγιώτης Σακελλαρίου,  η Καθηγήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, ο ιατρός Παιδίατρος – ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας κ.Μιχάλης Νούσιας, ο ιατρός Καρδιολόγος – Νομαρχιακός Σύμβουλος Υπεύθυνος σε θέματα Υγείας – Πρόνοιας κ.Κρεμαστινός Δημήτριος, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Σύμης κ.Σεβαστή Νικόλη, η Γραμματέας του Κοινωνικού Συλλόγου Πειραιά ¨Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ¨ κ.Δέσποινα Αγγελίδη – Μαρκαντέ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΣ κ.Γεώργιος Καλοδούκας, ο πρώην πρόεδρος του Δ. Σ. κ.Σάββας Αλεξόπουλος, Μέλη του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Σύμης, καθώς και πλήθος χορηγών, φίλων και μελών του συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος «ΘΑΛΕΙΑ», χορήγησε οικονομική ενίσχυση σε άτομο με πρόβλημα υγείας στη Σύμη.

Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος, κάντε κλικ εδώ: Link  Link1 Link2  Link3 Link4 Link5 Link6 Link7 Link8