ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ 24.10.2009

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009, στις 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ»,  υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων, για να γιορτάσει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συμπαράσταση του Δήμου Ροδίων,  του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου και της φαρμακευτικής εταιρίας WYETH HELLAS AEBE.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν μέσω κοινωνικής λειτουργού, ως ¨υποτροφία¨ (οικονομική ενίσχυση) σε παιδιά που πάσχουν από αυτοάνοσο νόσημα, τα οποία μας συνέστησε ο Δ/ντης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ.Κεφαλάκης Ελευθέριος, σε συνεργασία με την προϊσταμένη της κοινωνικής υπηρεσίας κ.Χατζηαντωνίου Μαίρη. Τα χρήματα θα διατεθούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009 ¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ¨.
Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του συλλόγου ¨ΘΑΛΕΙΑ¨ κ.Θάλειας Γεωργά, η οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή από το 2005 των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
Έπειτα η κ.Λενούδια Μυρσίνη εκπαιδευτικός θεάτρου συνέχισε με την απαγγελία ενός αποσπάσματος από το βιβλίο ¨ΚΒΑΖΑΡ ΄Η ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ¨ της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ, που αφορούσε τη γέννηση της μουσικής από τον πατέρα της αρχής του κόσμου λόγω της μοναχικότητας του ήλιου…. Οι προσφωνήσεις των καλλιτεχνών έγιναν από τις μαθήτριες – μέλη του Θεατρικού Ομίλου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ¨ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ¨, Πρωτογεράκη Νεφέλη, Χατζημανώλη Θεοδώρα και Μαστραντώνη Θεολογία.
Η Καραγιάννη Μαλβίνα – 9 ετών που τον περασμένο Μάρτιο υπό την καθοδήγηση του καθηγητής της κ.Μιχάλη Καλαϊτζη , διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φίλωνα στην κατηγορία του βιολιού και έλαβε το 2ο βραβείο, εκτέλεσε το Concerto Vivaldi, με τη συνοδεία της κ.Μαρίας Μάνιας στο πιάνο.
Η Τσακίρη Ειρήνη-Ραφαέλα – 11 ετών που σε ηλικία μόλις 8 ετών διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Φίλωνα στην κατηγορία του πιάνου όπου έλαβε το 2ο βραβείο και από το 2005 συμμετέχει στην Θερινή Ακαδημία Μουσικής Ρόδου που διοργανώνεται από την Arte Con Anima και τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πιάνου κ.Σέργιου Αϊβάζη, εκτέλεσε της Sonata Facile του Mozart.
Το Σύνολο Εγχόρδων του ¨ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ ¨, υπό τη διεύθυνση του κ.Γιάννη Μαλλιόπουλου, ιδρύθηκε το 2007 στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου και υποστηρίζεται ρυθμικά και αρμονικά από βαθύφωνα τοξωτά, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο. Έχει διακριθεί στους 15ους  Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες το 2008 και έχει τιμηθεί από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Από το Σύνολο Εγχόρδων ακούσαμε ένα Ναπολιτάνικο Τραγούδι του Τσαικόφσκι καθώς και ένα Σλάβικο Χορό, μια λαϊκή μελωδία που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των Ουγγρικών Χορών του Μπραμς.
Από την Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του ¨ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ¨ υπό τη διεύθυνση του κ.Μιχάλη Καλαϊτζη και στο πιάνο τον κ.Πέτρο Τσιμπερόπουλο ακούσαμε ¨Άσμα Ασμάτων¨, ¨Τι Θέλω¨ του Μίκη Θεοδωράκη και ¨Νυχτοπαίδι¨ του Κώστα Λιβαδά.
Την βραδιά έκλεισε ο Ρόδιος πιανίστας κ.Αϊβάζης Σέργιος, ο οποίος σπούδασε στην Ακαδημία Λιστ στη Βουδαπέστη και στην Εκολε Νορμάλ στο Παρίσι. Ίδρυσε την Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Arte Con Anima, η οποία από το 2004 διοργανώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου και την Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία Ρόδου. Ο κ.Αϊβάζης εκτέλεσε την 1η Μπαλάντα του Σοπέν.
Στο τέλος, απονεμήθκαν έπαινοι ως ένδειξη ευχαριστιών αναγνωρίζοντας την εθελοντική προσφορά τους για την πραγμάτωση των στόχων του συλλόγου μας, σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, από την Πρόεδρο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» κ.Θάλεια Γεωργά, από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ.Αθανάσιο Κοσσιώρη και από τον Διευθυντή των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ¨ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ¨ κ.Κυριάκο Κυριακούλη.
Χορηγοί της εκδήλωσης μας ήταν, το φωτογραφείο κ.Πάχος, το ανθοπωλείο ¨NARKISSOS¨, το τυπογραφείο ¨ΡΟΔΙΑΚΕΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ¨ και η γραφίστρια κ.Καζούλη Γεωργία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στην πραγματοποίηση της κοινωνικής αυτής εκδήλωσης.

Η ΑΦΙΣΑ μας σε μορφή pdf.
Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος, κάντε κλικ εδώ: ΡΟΔΟΣΥΛΕΚΤΗΣ ΛΩΤΟΣ