ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 13.01.2013

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

DSC_9428Παρουσία των επισήμων και πλήθος φίλων του συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «Θάλεια» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, η κοπή της πίτας η οποία είχε την πρωτοτυπία να περιλαμβάνει δεκαπέντε τυχερά φλουριά, που για το καθένα υπήρχε κι ένα δώρο για τον τυχερό. Τα δώρα ήταν χορηγίες φίλων του συλλόγου. Η σύντομη ομιλία της προέδρου κας Θάλειας Γεωργά ήταν η ακόλουθη:

Αγαπητοί μας φίλοι, γιατροί, καθηγητές φυσικής αγωγής, φυσιοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, χορηγοί, εκπρόσωποι των μέσων έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και μέλη του Συλλόγου μας.

Σας καλωσορίζω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΘΑΛΕΙΑ», για την τιμή που μας κάνετε και παρευρίσκεστε στο κόψιμο της Βασιλόπιτας μας, γιορτάζοντας τον ερχομό του 2013, υπό την φιλόξενη στέγη του ξενοδοχείου “Best Western Plaza”, τουριστικές επιχειρήσεις Γεωργάς Α.Ε., τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Ας ευχηθούμε όλοι από καρδιάς, αυτός ο χρόνος να έχει περισσότερες ευχάριστες εκπλήξεις παρά δυσάρεστες … Ας είναι πλημμυρισμένος από αγάπη, καλές στιγμές και πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας!! Διανύσαμε ένα χρόνο Προσφοράς, Αλληλεγγύης, Υποστήριξης και Ενημέρωσης, με την δική σας εθελοντική προσφορά και συμπαράσταση. Εστιάζουμε, στην στήριξη δεκαέξι (16) παιδιών, δύο Δημοτικών Σχολείων της πόλεως Ρόδου, με σκοπό την καθημερινή κάλυψη βασικών αναγκών τους για την χρονιά 2012-2013. Προτεραιότητά μας, παραμένει η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, να γίνουν αρωγοί στο έργο μας!! Όπως κάθε χρόνο, θα απονείμουμε μετάλλια ¨ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ¨ σε φίλους του Συλλόγου μας, αναγνωρίζοντας την μέχρι σήμερα εθελοντική προσφορά τους, στην επίτευξη των σκοπών και των στόχων του Συλλόγου μας!

Ας ξεκινήσουμε με….

Τον κ.Μαντικό Νικόλαο, Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και τον κ.Τσοπανάκη Δημήτριο, Δημοσιογράφο και Ιδιοκτήτη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ», που από το 2003 στήριξαν την ιδέα και πίστεψαν πρώτοι από όλους, στο όραμα για την διοργάνωση του «Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας». Διότι όταν δεν υπάρχει όραμα… τα πάντα χάνονται!! Νίκο μου, Δημήτρη μου, σας αγαπώ!

Μια εκδήλωση που τα τελευταία 10 χρόνια, έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται γύρω από την ημέρα Του Σταυρού, με περιπατητές, ποδηλατοδρόμους, έκθεση ζωγραφικής….. Την εκδήλωση μας, συντροφεύουν πάντα, τα φανελάκια με το σουρεαλιστικό έργο «Φτερούγισμα Ψυχής» (πουλιά γύρω από το Καστέλο και επάνω από την Ρόδο) που ο Δωδεκανήσιος διεθνούς φήμης ζωγράφος, γλύπτης και φίλος μου κ.Dion Ζαχαρίου, έχει χαρίσει στον Σύλλογο μας από το 2003. Τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά τα χρόνια που μας στήριξε με τα χρώματα και τις πινελιές της αισιοδοξίας του και πρόσφατα φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου μου «Τζιτζικλού». Δεσμευόμαστε φέτος, σε εκδήλωση μας να του εκφράσουμε και εμπράκτως την αγάπη μας….

Τον φίλο μου κ.Ναχνά Χάρι, Δρ.Χειροπρακτικής-Φυσιοθεραπευτή, ειδικευμένο εθελοντή με συνεχή προσφορά από το 2004 στα καθιερωμένα προγράμματα των ομάδων υποστήριξης,οι οποίες ξεκινούν από τον Νοέμβριο και ολοκληρώνονται τον Μάιο κάθε έτους.
Τον αγαπημένο κ.Κυριακούλη Κυριάκο, Γενικό Διευθυντή των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», για την συμπαράσταση του στο έργο μας όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας διοργανώσει μαζί πολλές εκδηλώσεις. Και απόψε με τα μουσικά σύνολα και τους υπεύθυνους κα.Κρητικού Ευανθία και κ.Γιάννη Χατζή, θα μας συντροφεύσουν και θα μας μεταφέρουν στον παραμυθένιο κόσμο του αύριο ελπίζοντας πως θα είναι πιο αισιόδοξος…. πιο φωτεινός…. γεμάτος από πολύχρωμες εικόνες και δώρα!!

Τον αγαπητό φίλο κ.Κωνσταντίνο Τζάνο, Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών, που με ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών, είναι δίπλα μας από το 2006, σε κάθε διοργάνωση του «Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας» και

Την μοναδική και πολύτιμη κα.Καρελάκη Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργό-Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνη του προγράμματος σίτισης των παιδιών του ενός Δημοτικού Σχολείου, από το 2009,  με την πολύτιμη προσφορά της, πραγματοποιεί μια μέρα το μήνα, “Σεμινάρια Συμβουλευτικής-Αυτογνωσίας”, στα πλαίσια των προγραμμάτων της Ομάδας Υποστήριξης.

Τελειώνοντας θα ήθελα να κλείσω με μια ευχή… “Ας καταφέρουμε, να διακρίνουμε, να αποδεχθούμε και να αντέξουμε το φως ή το σκοτάδι, από τα δώρα που δίνει η ζωή στον καθένα από εμάς….”

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ μας σε μορφή pdf.
Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος, κάντε κλικ εδώ: Link1 Link2 Link3 Link4