ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ EΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ AΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου “ΘΑΛΕΙΑ”,  πραγματοποίησε για δέκατη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα των ομάδων Υποστήριξης, με ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ EΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ AΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, με την Κοινωνική Λειτουργό – Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας κα Καρελλάκη Γιώτα.

Τα σεμινάρια ολοκληρώθηκαν σε τέσσερις θεματικές συναντήσεις και είχαν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Κατά την ολοκλήρωση του κύκλου των βιωματικών σεμιναρίων, δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Η πρώτη θεματική συνάντηση με θέμα: «Ο κόσμος μας καθρέπτης του εαυτού μας», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18:00.
Η δεύτερη θεματική συνάντηση με θέμα: «Ο χορός των ζευγαριών», πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, ώρα 18:00.
Η τρίτη θεματική συνάντηση με θέμα : «Το σώμα μας η κιβωτός της ψυχής μας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014, ώρα 18:00.
Η τέταρτη και τελευταία θεματική συνάντηση, με θέμα: «Αυτοεκτίμηση: Μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, ώρα 18:00.
Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Best Western Plaza.

Δυο λόγια για τα βιωματικά σεμινάρια: Η βιωματική μάθηση στα πλαίσια μιας ομάδας συμβουλευτικής, αποτελεί την διεργασία κατά την οποία τα μέλη- συμμετέχοντες και ο συντονιστής δημιουργούν ένα ζωντανό σύστημα που διαμορφώνει το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου τα άτομα να ψηλαφίσουν τις υπάρχουσες δεξιότητες τους ή να αναδείξουν νέες με στόχο την επίτευξη καλύτερης ποιότητας ζωής.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια μικρή εισήγηση και ολοκληρώνεται με βιωματικές ασκήσεις (role playing, προβολή ταινιών, διαδραστικές ασκήσεις) με στόχο την σύνδεση της θεωρητικής με την εμπειρική γνώση και την δυνατότητα εφαρμογής της νέας γνώσης στην καθημερινότητα.

Ο απόηχος από όλους, για το καινούργιο ξεκίνημα του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου “ΘΑΛΕΙΑ”, ήταν πράγματι ιδιαίτερα θετικός, με την παρότρυνση μελών και φίλων, για την πραγματοποίηση νέου κύκλου βιωματικών σεμιναρίων από τον Οκτώβριο του 2014 !!

Η Πρόεδρος κα Θάλεια Γεωργά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς την Κοινωνική Λειτουργό – Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας κα Καρελλάκη Γιώτα για την αμέριστη συμπαράσταση της, τα τελευταία πέντε χρόνια, την Διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Best Western Plaza για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, για την συμμετοχή και την στήριξή τους σε αυτό το νέο για τον Σύλλογο μας, εγχείρημα.

Για να διαβάσετε σχετικό δημοσίευμα, κάντε κλικ στο link http://www.rodiaki.gr/article.php?id=275704&catid=11&maincatid=1