«Αντοχές! Θα προσαρμοστείς ή θα σπάσεις;»

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

Η αντοχή αποτελεί το πολυτιμότερο όπλου του ανθρώπου για την αντιμετώπιση αντίξοων για τη ζωή του συνθηκών. Τι σημαίνει όμως η αντοχή και πως παριστάνεται στη ζωή μας; Πως αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις; Προσαρμοζόμαστε ή θρυμματιζόμαστε;

Εκατοντάδες τα ερωτήματα, που μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας.

Μπορώ να αντέξω το σήμερα; Κι αν ναι, πώς μπορώ να το αντέξω;
Μπορώ να αντέξω τον εαυτό μου; Τι μπορώ να κάνω για να αντέξω τον εαυτό μου;
Μπορώ να αντέξω το σύντροφο μου, το παιδί μου;
Μπορεί εκείνοι να με αντέξουν;
Μπορώ να αντέξω τα μηνύματα της καθημερινότητας;
Θέλω να τα ακούσω;

Με αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα να μας περιτριγυρίζουν, γεννήθηκε η ιδέα για την ομιλία με θέμα «Αντοχές! Θα προσαρμοστείς ή θα σπάσεις;» που διοργανώθηκε από τον Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας & Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18.00, στο Best Western Plaza Hotel.

Αγαπημένοι φίλοι, η Γιώτα Καρελλάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ο Χάρις Νάχνας, Δόκτορας Χειροπρακτικής και η Μαρία Νικολίκου, Δασκάλα Γιόγκα, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο, βοήθησαν μέσω των προσεγγίσεων τους, να κατανοήσουμε αν υπάρχουν εργαλεία βελτίωσης αυτής της ικανότητας, της αντοχής.

Αν και δεν έλειψαν τα απρόοπτα! Φαίνεται ο δαίμονας των αντοχών προσπάθησε να μας εξαπατήσει….

Στο καλωσόρισμα της, η κυρία Θάλεια Γεωργά, δίνοντας την προσωπική της προσέγγιση στο θέμα των αντοχών ανέφερε: «Για να βρω τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, έχω ανακαλύψει πως στο τέλος της ημέρας, χρειάζεται να μείνω μόνη με τον εαυτό μου και να κάνω τον απολογισμό μου. Όχι, για να αγχωθώ σκεπτόμενη…  Για να πάρω οξυγόνο…  Να διερευνήσω τα υπέρ και τα κατά της ημέρας μου και σιγά-σιγά να βρω το δρόμο για να προχωρήσω. Γιατί πολύ απλά η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει τα δικά της όρια, τις δικές της αντοχές… Για να μάθει ο εαυτός σου τον δρόμο να σε αφουγκράζεται και να σου δίνει απαντήσεις, πρέπει να μάθεις να δημιουργείς, να εκτονωθείς!»

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ευχαριστούμε για την προσφορά τους, την διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Best Western Plaza.

Το ενδιαφέρον του κοινού που είχε κατακλίσει την αίθουσα, παρέμεινε αμείωτο ως το τέλος. Ανάμεσα στο κοινό, μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Στρατηγός 95 ΑΔΤΕ Νικόλαος Φλάρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας, Πρόνοιας, Κοινωνικής Μέριμνας Σωτρίλλης Θωμάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Γλεντής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μάνια Μιχαηλίδου.

Το πρόγραμμα του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» για τον Μάρτιο του 2020, θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, την Τετάρτη 18 Μαρτίου και με βιωματικό σεμινάριο με ειδικευμένο εμψυχωτή-εκπαιδευτή, το Σάββατο 28 Μαρτίου.