5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

Η 5η Δεκεμβρίου έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σχήμα οξύμωρο καθότι κάποιος για να γίνει εθελοντής επιλέγει να απασχοληθεί κάπου προσφέροντας τον χρόνο και τη διάθεσή του ανιδιοτελώς.

Ο εθελοντισμός, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», έχει κοινωφελή, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με σκοπούς:
Tην Ενημέρωση και την Ευαισθητοποίηση του κοινού και κάθε αρμόδιου οργάνου, για τη σημασία των αυτοάνοσων νοσημάτων και
Την Υποστήριξη, με προγράμματα ομάδων υποστήριξης από ειδικευμένους εθελοντές, με την συμπαράσταση και την οικονομική συνδρομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πάντοτε σε συνεργασία με κοινωνική λειτουργό.

Αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα της εποχής και προσπαθώντας με κάθε μέσο να συμπαρασταθούμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, με την Στήριξη και τον Σεβασμό της Ροδιακής κοινωνίας και των δεκάδων χορηγών, προσπαθήσαμε και φέτος:
– Να εξασφαλίσουμε σε δεκατρία(13) παιδιά δύο Δημοτικών Σχολείων της πόλεως Ρόδου, το καθημερινό τους κολατσιό, από τον Οκτώβριο έως και
τον Ιούνιο.
– Να προσφέρουμε σε είκοσι τρία (23) παιδιά, σχολικές τσάντες και σχολικά είδη.
– Να εξασφαλίσουμε την μετακίνηση ενός παιδιού, πάσχον από σακχαρώδη διαβήτη, προς και από την Αθήνα, για ιατρικές εξετάσεις & παρακολούθηση.
– Να ενισχύσουμε το Κοινωνικό παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Συσσίτιο του Δήμου Ρόδου, με τρόφιμα αναγκαία σε συνανθρώπους
μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσουμε με την συμπαράσταση όλων σας, να στηρίζουμε όσους το χρειάζονται…..