Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 2015

Στα πλαίσια της υλοποίησης του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης» η ΕΡΕ -ΕΠΕΡΕ και οι φορείς του Εθνικού Συμβουλίου, έχουν ξεκινήσει πανελλήνια ενημερωτική εκστρατεία στο κοινό για τις ρευματικές παθήσεις και το ρόλο του ρευματολόγου.
Με αφορμή την πανελλήνια ενημερωτική εκστρατεία για τις ρευματικές παθήσεις, την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Αρθρίτιδας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης κοινού «ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: ΠΡΩΙΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 17:30-21:30.
Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», ως μέλος του «Εθνικού Συμβούλιου για τις Ρευματικές Παθήσεις», θα συμμετάσχει στην ανοιχτή εκδήλωση:
Με περίπτερο που θα είναι στημένο στο foyer της αίθουσας Ν. Σκαλκώτας κατά την ώρα προσέλευσης του κοινού, με τίτλο θεματικής ενότητας «Ας γνωρίζουμε… ας αποδεχθούμε… ας προχωρήσουμε χαμογελώντας!!».
Η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ», θα μοιράζουν στο κοινό έντυπο υλικό για τα ρευματικά νοσήματα και τον χρόνιο πόνο και θα ενημερώνουν για τις δράσεις τους.
Επίσης, κατά το χρόνο προσέλευσης του κοινού, σε οθόνες που θα βρίσκονται έξω από τις εισόδους της αίθουσας, θα αναπαράγονται βίντεο από ιατροκοινωνικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Επιπλέον, θα προβληθεί βίντεο με τίτλο ¨Ο φίλος μου και εγώ¨, το οποίο απεικονίζει την τιτάνια προσπάθεια σθένους που χρειάζεται από έναν ἀ-σθενή με χρόνιες παθήσεις, να δεχθεί και να αποδεχθεί τον δρόμο του χθες, του σήμερα και του αύριο, να συμβιώσει και να προχωρήσει θετικά και χαμογελαστά.
Τέλος, στο μέρος των εισηγήσεων για τις ρευματικές παθήσεις, η κα Θάλεια Γεωργά, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ», θα λάβει μέρος με εισήγηση με θέμα ¨Οι επιπτώσεις των χρόνιων νοσημάτων στην καθημερινότητα των ατόμων με Ρευματικές Παθήσεις¨.
Την πρόσκληση της εκδήλωσης μπορείτε να την δείτε ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και το πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΜΕΓΑΡΟ.