"ΤΖΙΤΖΙΚΛΟΥ"

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

ΘΑΛΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ

“ΤΖΙΤΖΙΚΛΟΥ”

 

ΤΖΙΤΖΙΚΛΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ (ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ)

Ένας καυτός, στεγνός άνεμος που ερχόταν από την Καππαδοκία σκαρφάλωνε στα βουνά, κατρακυλούσε στις σπηλιές και σερνόταν γλείφοντας τους βράχους και τις χαράδρες, φτάνοντας ξέπνοος στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, φορτωμένος με το άρωμα της κανέλας, του ροδόνερου, της μαστίχας και του μοσχοκάρυδου. Ένας ολόκληρος κόσμος από μυρωδιές, γεύσεις, ήχους., γράφει στο οπισθόφυλλο για το νέο της βιβλίο ”Τζιτζικλού” η Θάλεια Γεωργά (Εκδόσεις Λιβάνη).

Νομίζω – συνεχίζει – πως χιλιάδες χρόνια πέρασαν από πάνω μου, αφήνοντας στο διάβα τους μνήμες που έσκαψαν βαθιά την ψυχή και το κορμί μου, στολίζοντάς τα με απέριττα κοσμήματα, θέληση, καρτερία, ελπίδα, απέραντη αγάπη για τη ζωή και τις αμέτρητες μυρωδιές που μας περικυκλώνουν.Μνήμες, δρόμοι χαραγμένοι με ήχους, νανουρίσματα και δάκρυα μωρών, ποδοβολητά αλόγων, ορδές ανθρώπων σε άτακτη φυγή.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της  η κ. Γεωργά (που ζεί και δραστηριοποιείται στην Ρόδο),ανέφερε: ”Με αυτό το δεύτερο βιβλίο ήθελα να πω ότι δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι μόνο το παρόν, αλλά και το παρελθόν. Οι εικόνες που υπάρχουν στη “Τζιτζικλού”, οι αναφορές στην Κωνσταντινούπολη, είναι ο πλούτος που μου άφησε η μητέρα μου. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, σχεδόν την ανάγκαζα να μου μιλήσει γι΄αυτά τα χρόνια. Έτσι ζωντάνεψαν οι μνήμες και γεννήθηκαν ξανά αυτές οι εικόνες.

“Τζιτζικλού”, με αποκαλούσε συχνά η μητέρα μου. Είναι αυτή που της αρέσουν τα πολλά στολίδια. Ο χρόνος έχει μία συνέχεια και μας φέρνει διάφορα στολίδια. Με αυτά δημιουργούμε ένα κόσμημα, ένα περιδέραιο. Σε αυτό το περιδέραιο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέτουμε κάθε μέρα μία καινούρια χάντρα. Και τα αρνητικά πρέπει να τα κουβαλάμε μαζί μας. Δεν πρέπει να τα απορρίπτουμε. Στο τέλος μπορεί να φτιάξουμε ένα πολύ πιο ωραίο κόσμημα με αυτά” .

Η Θάλεια Γεωργά γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή Καλογραιών Saint Joseph, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της, γιατί παντρεύτηκε και πήγε να ζήσει με τον άντρα της στην Αφρική. Απέκτησαν μια κόρη και ταξίδεψαν μαζί σε όλο τον κόσμο. Το 2002 έγραψε το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “O «Φίλος» μου κι Εγώ”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Επίσης, είναι ιδρύτρια και Πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», συλλόγου με κοινωφελή, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, βραβευμένο το 2003 και πιστοποιημένο από το 2005 από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος, κάντε κλικ εδώ: Link Link1 Link2 Link3 Link4  Link5 Link6 Link7 

Για να δείτε την παρουσίαση του βιβλίου κάντε κλικ εδώ: Link1 Link2