1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ 05/06.10.2012

Ενόψει της 12ης Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας, η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (Ε.Ρ.Ε.),  προσκάλεσε τους Συλλόγους  ατόμων με ρευματικές παθήσεις από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο, Κρήτη ) να συμμετάσχουν σε μια πρώτη πανελλήνια συνάντηση με σκοπό την καθιέρωσή της και κυρίως με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι έλληνες ρευματοπαθείς καθώς και την προώθηση προτάσεων για την επίλυσή τους.
Η Πρώτη Συνάντηση Συλλόγων ατόμων με ρευματικές παθήσεις, λαμβάνοντας την θετική ανταπόκριση από όλους τους συλλόγους, πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Οκτωβρίου στο Park Hotel στην Αθήνα.
Η επαφή και η μακρά συζήτηση μεταξύ των ασθενών με ρευματικές παθήσεις έφερε στο φως δημιουργικές ιδέες και προτάσεις για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους τόσο στην εργασία όσο και στο σύστημα υγείας.LOGO ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ
Τα θέματα που αναδείχθηκαν και διεξοδικά συζητήθηκαν συμπεριλαμβάνουν τα “Πρότυπα Φροντίδας”  για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα, το “Εθνικό Σχέδιο” δράσης κι αντιμετώπισης ρευματικών παθήσεων, τα δικαιώματα των ασθενών, θέματα σχετικά με την πρόσβαση σε θεραπεία και την αποζημίωσή τους, συμμετοχή ασθενών στη χάραξη πολιτικής και πολλά άλλα καίρια ζητήματα.
Η Συνάντηση Συλλόγων συμφωνήθηκε να επαναληφθεί τον Οκτώβριο του 2013 και με αυτόν τον τρόπο δηλώνει ότι τώρα πια οι ρευματοπαθείς έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και τη δύναμη να διεκδικήσουν και να υλοποιήσουν τους στόχους τους.
Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην Πρώτη Συνάντηση Συλλόγων ατόμων με ρευματικές παθήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας είναι οι σύνδεσμοι της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. στην Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοανόσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα.

Για να δείτε τι έγραψε ο τύπος, κάντε κλικ εδώ: Link1 Link2