10 Μαΐου_Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου (Σ.Ε.Λ.)

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

 

«Λύκος εδώ… Λύκος εκεί… Πού είναι ο λύκος;» 

Γυρνώντας προς τα πίσω την ματιά και τη σκέψη μου, όλα μοιάζουν με παραμύθι…

Η ζωή, σαν μπουκέτο από ξερά μυρωδικά ανακατεμένο με μπαχάρια. Άλλα με γλυκό άρωμα σαν κανέλα, άλλα με πικρό και πικάντικο, όπως το πιπέρι και η πιπερόριζα. Όλα όμως πολύτιμα για να δώσουν νόημα, γεύση, ελπίδα, φως και απέραντη αγάπη στη ζωή.

Η πορεία της ζωής, είναι δύσκολη μα συνάμα και γοητευτική. Έτσι και η ασθένεια… Άλλοτε περνάει ελαφρά από πάνω μας και μας κάνει μόνο να ριγήσουμε και άλλοτε μας συγκλονίζει και μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε τα ¨πιστεύω¨ μας και να δούμε αλλιώτικα το σήμερα και τις αξίες του.

Λύκος εδώ… Λύκος εκεί… Πού είναι ο λύκος;

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος. Μόνο το όνομά του προκαλεί δέος! 

Πολυσυστηματική ασθένεια, την ονόμασαν. Ασθένεια δηλαδή, που μπορεί να προσβάλει πολλά όργανα και συστήματα του ανθρωπίνου σώματος. Θυμίζοντάς σου, το παραμύθι με τον κακό λύκο και το αρνάκι. Αναγκάζοντάς σε, να δυναμώσεις, να ανασύρεις όλα τα αποθέματα της ψυχής σου και να προχωρήσεις στο δρόμο που η ασθένεια σου είχε χαράξει… στωϊκά, με μεγαλείο ψυχής, αποθέματα αγάπης και εσωτερικής δύναμης.

Η λέξη ¨λύκος¨ αναφέρεται στο χαρακτηριστικό σχέδιο σε σχήμα πεταλούδας που εμφανίζεται στο πρόσωπο του ασθενή και θυμίζει τα λευκά σημάδια που υπάρχουν στο πρόσωπο ενός ζώου λύκου.

Ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο άπειρες συγκινήσεις και εμπειρίες. Με την ένταση της δίνης ολοένα να δυναμώνει, σαν βρεθεί ο ασθενής στο κέντρο της αγκαλιάς της.

Ως επαγγελματίας ασθενής όπως συνηθίζω να λέω, τα τελευταία 47 χρόνια, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το φίλο μου το ¨ΛΥΚΟ¨ γιατί χωρίς αυτόν ίσως να μην μάθαινα ποτέ τον εαυτό μου… τις αντοχές μου, τους φίλους μου και πόσοι πραγματικά είναι. Δεν θα έφτανα έως το σήμερα!

Το πολυτιμότερο αγαθό όλων, είναι η ζωή! Ας το κρατήσουμε σφιχτά στις χούφτες μας και ας το προστατεύσουμε!!

 

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας, από τη Θάλεια Γεωργά, ασθενή με Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο
και πρόεδρο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ».