"11ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ" 21.09.2013

Φίλοι μας, 

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2002, από την κα Θάλεια Γεωργά, μια ομάδα νοσούντων και φίλους εθελοντές. Έως το 2008 φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Best Western Plaza από τον κ. Γεώργιο Γεωργά, ιδρυτικό μέλος και επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου. Από το 2008, ο Σύλλογος εγκαταστάθηκε στην δική του Στέγη, σε οίκημα που μας παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βρίσκεται στον αύλειο χώρο του παλιού νοσοκομείου.

Τιμήθηκε από:

  • Την Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Αντιμετώπισης του Aids, τον Σεπτέμβριο 2003
  • To Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας και την ΕΡΤ, στις 5 Δεκεμβρίου 2003
  • Την Επιτροπή Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Δωδεκανήσου, στις 08 Δεκεμβρίου 2009
  • Τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αδελφότης Αίματος», στις 21 Μαρτίου 2012
  • Τον χωρικό Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, στις 27 Μαρτίου 2013.

Ο Σύλλογος μας έχει κοινωφελή, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, πιστοποιημένος από το 2005 από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με απόφαση ανανέωσης Γ.Π:Π(2)γ/οικ. 30008 ΦΕΚ 1053/τ.Β./04-04-2012.

Με σκοπούς:

  • Την ενημέρωση, για τη σημασία των αυτοάνοσων νοσημάτων, πραγματοποιήσαμε έως σήμερα, 29 ιατροκοινωνικές εκδηλώσεις, και εκδώσαμε από τον Μάιο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 τετρασέλιδο έντυπο ¨ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΤΟΑΝΟΣΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ & ΛΥΚΟΥ «ΘΑΛΕΙΑ»¨.
  • Την ευαισθητοποίηση, διοργανώσαμε έως σήμερα, 36 κοινωνικές εκδηλώσεις, εκ των οποίων καθιερωμένες πλέον είναι:

–     Η κοπή της Βασιλόπιτας,
–     Το ¨Περπάτημα Ζωής Και Ελπίδας¨,
–     Η ¨Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας¨,
–     Η Υποστήριξη, με ομάδες υποστήριξης από ειδικευμένους εθελοντές και με την οικονομική ενίσχυση πασχόντων από χρόνια νοσήματα και προβλήματα διαβίωσης, πάντοτε σε συνεργασία με κοινωνική λειτουργό.

Για το έτος 2013-2014, θέλουμε άρα μπορούμε, να προσφέρουμε βοήθεια σε δεκαέξι(16) παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και διαβίωσης, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό, στο σχολείο, μέσω κοινωνικής λειτουργού, όπως κατά την σχολική χρονιά 2012-2013.

  • Την προώθηση της έρευνας, για την γνώση και καταπολέμηση των αυτοάνοσων νοσημάτων, δημιουργήσαμε ερωτηματολόγιο, που αφορά στα προβλήματα πρόσβασης των ασθενών με ρευματικές παθήσεις στις υπηρεσίες και μονάδες υγείας του νησιού μας, καθώς και την αξιολόγηση για την καλύτερη λειτουργία αυτών.

Διοικείται από πενταμελές συμβούλιο και απαρτίζεται από μέλη πάσχοντες και μη, σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο του καθενός.

Συνεχίζουμε το έργο μας με τις συνδρομές των μελών και τις τυχόν δωρεές.
Εάν κάποιος επιθυμεί να γίνει ενεργό μέλος στον Σύλλογό μας, αρκεί να συμπληρώσει μια αίτηση με τα προσωπικά του στοιχεία την οποία θα βρει στην Στέγη μας, ή επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή συμπληρώνοντας την ηλεκτρονικά, στο site του Συλλόγου μας thalia.gr.gr. Μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook «Δωδεκανησιακός Σύλλογος Θάλεια».
Η εγγραφή του μέλους είναι 5€ εφάπαξ και  η ετήσια  συνδρομή  του  είναι 10€. 

Οι αριθμοί των τραπεζικών λογαριασμών του Συλλόγου μας είναι:
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔ/ΣΟΥ: DE1/12379514 και
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 461/296215-23 

Τον Οκτώβριο του 2012, συμμετείχαμε στην 1η συνάντηση συλλόγων ατόμων με ρευματικές παθήσεις που διοργανώθηκε από την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. (Ελληνική Εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα), οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των συμμετεχόντων Συλλόγων από Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, δημιούργησαν ένα Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των ασθενών με ρευματικά νοσήματα και την χάραξη κοινών δράσεων.

Μας συμπαραστέκονται ενεργά και στηρίζουν το έργο μας, ηθικά ή υλικά, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εθελοντές γιατροί καθώς και πλήθος φίλων, χορηγών και Μέσων Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2003, πραγματοποιήθηκε το ¨ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ¨, μετά από πρόταση της Προέδρου του Συλλόγου, κας Θάλειας Γεωργά και μιας ομάδας ειδικευμένων εθελοντών. Καθιερώθηκε γύρω από την ημέρα του Σταυρού, γιατί ο καθένας έχει μια ιστορία, ένα δρόμο και μια ελπίδα… Με συμμετοχή περιπατητών και την συμπαράσταση πλήθους χορηγών, με σκοπούς την σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων μέσα από μια απλή και καθημερινή δραστηριότητα και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης.
Ο Ζαχαρίου Dion Δωδεκανήσιος διεθνούς φήμης ζωγράφος και γλύπτης, εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε, τα έργα του «Πέταγμα Ζωής» και «Φτερούγισμα Ψυχής», τα οποία στολίζουν όλα αυτά τα χρόνια τα φανελάκια και τα έντυπα της εκδήλωσης μας, από μια φράση της Προέδρου: «Θα ήθελα να ήμουν πουλί και να φτερουγίσω ελεύθερη πάνω από την Ρόδο, πιστεύοντας ότι τα αυτοάνοσα είναι ένα σμήνος από πουλιά, που θέλουν να πετάξουν προς το φως, την αισιοδοξία, την ελπίδα, την αγάπη, διώχνοντας όλα τα ¨μη¨ που μας περιβάλλουν!». 

8                                                                   Περπάτημα Ζωής Φτερούγισμα Ψυχής, 14.09.2003

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 18.00, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον Λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), θα πραγματοποιήσουμε το ¨11ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ¨.
Ο λόφος του Αγίου Στεφάνου, πήρε την ονομασία από έναν βυζαντινό ναό που σωζόταν ανέπαφος ως τον 19ο αι., όπως απεικονίζετε σε χαλκογραφία του Βέλγου συνταγματάρχη Rottiers (1826). To σημερινό του όνομα Μόντε Σμιθ (Mont de Smith) οφείλεται στον Άγγλο ναύαρχο Σύδνευ Σμιθ (1799), που είχε στήσει εκεί το παρατηρητήριό του στο διάστημα της εκστρατείας του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στην Αίγυπτο. Στην αρχαιότητα, ήταν η ακρόπολη της  μεγάλης και λαμπρής πόλης της Ρόδου. Η ακρόπολη, «πεδίων και αλσών μεστή», σύμφωνα με περιγραφή αρχαίων συγγραφέων, αποτελούσε μια μνημειακή ζώνη και συγκροτούσε μια από τις κύριες εστίες της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής της αρχαίας Ρόδου. Νοτιότερα στην κορυφή του λόφου σε ένα διαμορφωμένο πλάτωμα δεσπόζει ο μισοαναστηλωμένος σήμερα ναός του Πυθίου Απόλλωνος ενώ στα βορειοανατολικά του, ένα από τα οικοδομήματα αποδίδεται σε ναό της Αρτέμιδος.

Θα βαδίσουμε μαζί δίνοντας ζωή και αγάπη σε παιδιά, με την συμπαράσταση συλλόγων με γνωστό κοινωνικό & αθλητικό έργο και με σχολεία της Ρόδου: Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, Ανάδοχη Αγκαλιά, Γ.Α.Σ.-Η Υγεία Ρόδου, Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ-Κέντρο ¨ΕΛΠΙΔΑ¨, Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α., Μουσικό Σχολείο Ρόδου, Ροδαυγή, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ¨Ροδίων Παιδεία¨, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αδελφότης Αίματος, Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της ΚΒ’Εφορίας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Όπως και πέρσι, στην πλατεία Κύπρου θα στηθεί το κιόσκι μας, όπου θα διανέμονται διαφημιστικά και ενημερωτικά έντυπα σχετικά με την διοργάνωση και τον στόχο μας, από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Τετάρτη 18/09/2013: 18.00–21.00,
Πέμπτη 19/09/2013 και Παρασκευή 20/09/2013 11.00–14.00 και 18.00–21.00,
Σάββατο 21/09/2013 11.00-14.00.

                                                          «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
                                                                                                                         ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ….

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Η Πρόεδρος
Θάλεια Γεωργά