13ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας _13.09.2015

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», διοργάνωσε το 13ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο λόφο Φιλερήμου.

Στόχος του Περπατήματος είναι: Η συμμετοχή στην ζωή, ΕΝΕΡΓΑ!
Σαν ένα σμήνος από πουλιά, που το κάθε ένα έχει το δικό του όνομα και την δική του ιστορία. Μα όλα μαζί, πετάνε χαμογελώντας, προς το φως, την αισιοδοξία, την ελπίδα, την αγάπη.

Με την συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη του Δήμου Ρόδου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Το περπάτημα διαχωρίστηκε σε δύο διαδρομές που είχαν ως εξής:
Η πρώτη διαδρομή ξεκίνησε από το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου περίπου στις 9:30 το πρωί. Εκεί, βρισκόταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αθανασίους, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του ¨Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας¨ Ρένα Καραγιάννη και Νίκο Μαντικό, που έδωσαν την εκκίνηση και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη του ΝΟΡ με έμβλημα ¨τα πουλιά¨, ένα σημαιάκι που απεικόνιζε σκίτσο του Βαγγέλη Παυλίδη, ξεκίνησαν από το Ναυτικό Όμιλο και έφτασαν ως τα Κρητικά.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 1

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 2
Εκεί, στις 11:00 παρέδωσαν το έμβλημα στους ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου “ΡΟΔΗΛΙΟΣ”, οι οποίοι ξεκίνησαν την διαδρομή τους, για να φθάσουν στο γήπεδο της Ιαλυσού. Στην εκκίνηση των ποδηλάτων υπήρχαν ποδήλατα, με δύο κορίτσια, τα οποία φορούσαν κορδέλα με γραμμένες τις λέξεις ΖΩΗ & ΕΛΠΙΔΑ. Τους ποδηλάτες συνόδευαν μηχανές και αυτοκίνητα με μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου “ΡΟΔΗΛΙΟΣ”, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) CB Δωδεκανήσου.
Στις 11:30 ο ποδηλάτες παρέδωσαν το έμβλημα στα παιδιά του στίβου του Αθλητικού Γυμναστικού Εκπαιδευτικού Συλλόγου – Α.Γ.Ε.Σ. ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009, τα οποία έφθασαν μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 3

Η δεύτερη διαδρομή αυτή των περιπατητών, ξεκίνησε από το Λόφο της Φιλερήμου, με τις Δηλώσεις Συμμετοχής των περιπατητών και την προπώληση σε φανελάκια και καπελάκια της διοργάνωσης. Το καλωσόρισμα των περιπατητών πραγματοποιήθηκε με ευχάριστες μελωδίες από τον κύριο Κυριάκο Κωνσταντάκη και την ορχήστρα του.
Στις 11:15 πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ενδυνάμωσης από γυμναστές του γυμναστηρίου OXYGEN και στις 11:30 δόθηκε η εκκίνηση του Περπατήματος από την Πρόεδρο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΘΑΛΕΙΑ» κα Θάλεια Γεωργά, με προορισμό το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 4

Στον Προφήτη Ηλία, λίγη ώρα μετά την προσέλευση των περιπατητών, έφτασαν οι ποδηλάτες και οι αθλητές του στίβου, όπου παρέδωσαν το “έμβλημα” στην κα Γεωργά.
Ακολούθησαν ασκήσεις αποθεραπείας και διατάσεις από γυμναστές του γυμναστηρίου OXYGEN και έπειτα απολαύσαμε ένα καλλιτεχνικό show από την ομάδα του κυρίου Μανώλη Λαουδίκου.
Τέλος, έγινε η απονομή των Διπλωμάτων Συμμετοχής και δόθηκαν νερά & sandwich προσφορά των εταιριών ΒΑΠ Π. Κουγιός και New Rest Catering.

 

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 5

 

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ 6

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων “ΘΑΛΕΙΑ”, ευχαριστούν όλους τους συνοδοιπόρους, τους συμπαραστάτες και τους χορηγούς, αυτής της τόσο ξεχωριστής διοργάνωσης, καθώς και όλους όσους βρέθηκαν κοντά τους, ζώντας στιγμές διαφορετικές και συνάμα ιδιαίτερα συγκινητικές:
Τους Προέδρους της διοίκησης, τους προπονητές και τους αθλητές των αθλητικών σωματίων, Ναυτικός Όμιλος Ρόδου, Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου ¨ΡΟΔΗΛΙΟΣ¨, Α.Γ.Ε.Σ. (Αθλητικός Γυμναστικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος) ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009.
Τους Προέδρους και τα μέλη των Συλλόγων, Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ”, Ανάδοχη Αγκαλιά, Ροδαυγή, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια “Ροδίων Παιδεία”, Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) CB Δωδεκανήσου, Γυμναστήριο OXYGEN.
Τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Νεκτάριο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας κ Ηλία Ζωγραφίδη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού κ Ερμίνα Μπότσαρη, την διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σερβού, την διεθνούς φήμης mezzo soprano κ Αλεξάνδρα Γκράβας, τον δημοσιογράφο κ Γιώργο Αθανασίου, την κα Δέσποινα Μουτάφη και την κα Τζένη Φάκα πρώην Περιφερειακές Συμβούλους, τον κ Κυριάκο Κωνσταντάκη και την ορχήστρα του, τον κ Μανώλη Λαουδίκο και την υπέροχη ομάδα του, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας που τους συμπαραστάθηκαν για μια ακόμη φορά.

Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Θάλεια Γεωργά, εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς της, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της οργανωτικής επιτροπής του ¨Περπατήματος Ζωής και Ελπίδας¨, που για ακόμη μια φορά με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, έφεραν εις πέρας κάθε λεπτομέρεια αυτής της διοργάνωσης: Την Αναστασία, την Αντωνία, την Ασημίνα, την Γεωργία, την Ειρήνη, την Ελένη, την Ρένα, την Σοφία, τον Δημήτρη & το Νίκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από πρόταση του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», κατάφεραν φέτος και δημιούργησαν μια αλυσίδα, Ρόδος-Αθήνα-Πάτρα-Σύρος, αφού παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στην Αθήνα από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α), στην Πάτρα από το Παράρτημα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α και στην Σύρο από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ».

“Αγκαλιάσαμε την Ελπίδα Περπατώντας”…

Για να δείτε δημοσιεύματα για την εκδήλωση πατήστε εδώ: Link1   Link2   Link3

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.