17Ο ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΖΩΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

Join us! Keep Smiling!
Χαμογελάμε & συνεχίζουμε να περπατάμε!!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  το τετραήμερο των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 17ου Περπατήματος Ζωής & Ελπίδας, του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ».

Αφιερωμένο στα 100 χρόνια της γενοκτονίας των Ποντίων!

19 Μαΐου 1919 – 19 Μαΐου 2019
Έναν αιώνα μετά, μπορεί οι μνήμες για κάποιους να ξεθώριασαν, η ιστορία όμως έχει γράψει!

17 χρόνια προσπάθειας, με ωραίους ανθρώπους!

Φέτος, η αγκαλιά μας μεγάλωσε!!! Η παρουσία και η συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρίας Αντιρευματικού Αγώνα -ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.- παράρτημα Πάτρας, της προέδρου του παραρτήματος και των μελών του διοικητικού συμβουλίου στο 17ο Περπάτημα Ζωής & Ελπίδας, μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι, για κάποιους εύκολοι, για κάποιους άλλους πιο δύσκολοι.
Εμείς, περπατάμε ΜΑΖΙ στον ίδιο δρόμο ζωής όπου τα βήματα γίνονται αγκαλιές. Αγκαλιές Ελπίδας!

Με την συμπαράσταση όλων, καταφέραμε και φέτος να συμβάλλουμε στην οικονομική ενίσχυση πασχόντων από χρόνια νοσήματα και προβλήματα διαβίωσης!

Με την συνδρομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Την στήριξη του Δήμου Ρόδου.
Την υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ, του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου και της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου.

Χάρη στην αγάπη, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό

 Των χορηγών μας:

 • ΑΡΙΣΤΟΝ ΑΒΕΕ κ.κ. ΑΣΠΡΑΚΗΣ-ΚΟΛΕΓΙΑΝΝΗΣ
 • APOLLO BEACH HOTEL-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΣ Γ., ΜΗΝΑΪΔΗΣ Β.
 • ΒΑΠ-Π. ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΒΕΕ
 • BARTUGGI – BAGS COLLECTION ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΦΟΙ ΤΙΡΙΑΚΙΔΗ κ.ΤΙΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
 • BEST WESTERN PLAZA HOTEL-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ
  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΑΣ A.E., ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΕΩΡΓΑ
 • ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΚΑΒΑ ΠΟΤΩΝ
 • CLEAN AND PAPER – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε
 • COBEL STYLE S.A. κ.ΘΩΜΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • EXPERT ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ κ.ΚΩΣΤΑΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 • ΚΑΚΚΑΡΗΣ ΜΙΧ. & ΓΙΩΡ. Ο.Ε., ΕΡΓ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ
 • ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣΠΟΤΟΠΟΙΙΑ κ.ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ Β.
 • NEW REST HELLAS Α.Ε. κ.ΔΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ SUPER MARKET κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ Β.
 • ΠΑΡΑΣΚΕΑΣ ΣΤΕΡΓΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
 • RΟUBETI UOMO κ.ΡΟΥΜΠΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 • SAVAIDIS TRAVEL κ.ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 • SENTIDO APOLLO BLUE HOTEL-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ
  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ Α.Ε. κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΣ Γ., ΜΗΝΑΪΔΗΣ Β.
 • ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ¨1985¨ κ.ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
 • ¨ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ¨ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ
 • ΦΟΥΡΝΟΙ ΡΟΔΟΥ κ.ΑΓΑΠΗΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
 • Αφοί ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ο.Ε., ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Των καλλιτεχνών:

 • Παπαθεοδώρου Γιάννη
 • Λαουδίκου Εμμανουήλ και Σία Ο.Ε.

Των χορηγών επικοινωνίας:

 • Έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους πομπούς του έργου μας.

Των φωτογράφων:

 • Τσαμπικάκη Σπύρου, Παρδαλού Στέργιου & Κατσιδώνη Παναγιώτη.

Του Ροδιακού κοινού που και φέτος αγκάλιασε την διοργάνωση μας, τόσο θερμά!!

Το τετραήμερο των εκδηλώσεων, ξεκίνησε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα του κιόσκι μας στο πεζόδρομο ΑΚΤΑΙΟΝ, με τις μελωδίες του Γιάννη Παπαθεοδώρου.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση με θέμα τις αντοχές & την διαχείριση του πόνου από την Δρ. Ίλια Θεοτοκά Κλινική Ψυχολόγο και Ψυχοθεραπεύτρια. Η Δρ. Θεοτοκά έκανε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική και Εξελικτική Ψυχολογία στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία. Η διδακτορική της διατριβή αφορούσε την κατάθλιψη των ενηλίκων. Εργάστηκε αρχικά στη Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Υπηρεσία για το Παιδί και τον Έφηβο στη Λωζάννη Ελβετίας και στην Ελλάδα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαίτειο» για 6 χρόνια. Τα τελευταία 21 χρόνια εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ Νοσοκομείο. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 1997. Έχει διδάξει Ψυχολογία σε πολλά εκπαιδευτικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πάνω από 150 ελληνικά και ξένα συνέδρια, workshops και σεμινάρια.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο κιόσκι μας στο πεζόδρομο ΑΚΤΑΙΟΝ, το επιτελείο των ογδόντα(80) ατόμων του Μανώλη Λαουδίκου, μας χάρισε ένα φαντασμαγορικό σόου υψηλών προδιαγραφών.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:30, με σημείο εκκίνησης & τερματισμού την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη, πραγματοποιήθηκε το 17ο Περπάτημα Ζωής & Ελπίδας.

Με πληθώρα συναισθημάτων που κατάκλυσαν τις ψυχές και τα σώματά μας, υπό τους ήχους των μελωδιών της ποντιακής λίρας και του χορευτικού συνόλου του Σύλλογο Ποντίων Ρόδου ¨Ο ΔΙΓΕΝΗΣ¨.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η πρόεδρος Θάλεια Γεωργά απένειμε πλακέτα ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, στην Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. παράρτημα Πάτρας στην πρόεδρο Ανδρομάχη Σαλαμαλίκη & στον Σύλλογο Ποντίων Ρόδου ¨Ο ΔΙΓΕΝΗΣ¨ στον πρόεδρο Χρήστο Τοπκαρά.

Η εκκίνηση της διοργάνωσης δόθηκε με το τραγούδι που αγαπημένοι άνθρωποι είχαμε την τύχη να δημιουργήσουν για τον Σύλλογο «ΘΑΛΕΙΑ», σε στίχους της εκλεκτής φίλης Αναστασίας Κορινθίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος πατέρας Νεκτάριος,
ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Υψηλάντης, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ευστρατίου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας, πρόνοιας & κοινωνικής μέριμνας Θωμάς Σωτρίλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε. Χρήστος Μπάρδος, ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, ο Γενικός Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ Κυριάκος Κυριακούλης και οι Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Χρύσα Ουζουνίδου, Χριστίνα Παρίση και Κατερίνα Φραντζοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου ¨ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ¨ Φιλήμονας Νικολάου, ο γενικός αρχηγός του Γυμναστικού Συλλόγου Δωδεκάνησος – Μπάσκετ με αμαξίδιο Wheelchair BC Νείλος Χοσάδας, η πρόεδρος της ¨Ανάδοχης Αγκαλιάς¨ Κατερίνα Βορεινάκη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού Σέβα Καταβενάκη, η πρόεδρος της ¨ΦΛΟΓΑ Ρόδου Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο¨ TOULAY AIDENIZ και η πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ρόδου ¨Η ΡΟΥΜΕΛΗ¨ Ιωάννα Αλαμπάνου.

Η πρόεδρος, η οργανωτική επιτροπή και τα μέλη του Δ.Σ. του Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ», ευχαριστούν από καρδιάς, όλους όσοι με αυταπάρνηση, κέφι και αισιοδοξία, συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης του 17ου Περπατήματος Ζωής & Ελπίδας.

«Αν αυτή είναι η ζωή τότε άλλη μια φορά»!

                                           Ίβριμ Γιάλομ

                                                                           Για την οργανωτική επιτροπή
Η πρόεδρος Θάλεια Γεωργά
Τα μέλη: Τσοπανάκης Δημήτρης, Μαντικός Νίκος, Αθανασίου Γιώργος