5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Updated on:

Η 5η Δεκεμβρίου έχει αναγνωριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σχήμα οξύμωρο καθότι κάποιος για να γίνει εθελοντής επιλέγει να απασχοληθεί κάπου προσφέροντας τον χρόνο και τη διάθεσή του ανιδιοτελώς.
Ο εθελοντισμός, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», έχει κοινωφελή, φιλανθρωπικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, με σκοπούς:
– Tην Ενημέρωση και την Ευαισθητοποίηση του κοινού και κάθε αρμόδιου οργάνου, για τη σημασία των αυτοάνοσων νοσημάτων και
– Την Υποστήριξη, με προγράμματα ομάδων υποστήριξης από ειδικευμένους εθελοντές, με την συμπαράσταση και την οικονομική συνδρομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πάντοτε σε συνεργασία με κοινωνική λειτουργό.

Αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα της εποχής και προσπαθώντας με κάθε μέσο να συμπαρασταθούμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, με την Αγάπη και τον Σεβασμό της Ροδιακής κοινωνίας και των δεκάδων χορηγών, καταφέραμε και φέτος:
– Να εξασφαλίσουμε σε δώδεκα(12) παιδιά δύο Δημοτικών Σχολείων της Ρόδου, το καθημερινό τους κολατσιό, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο.
– Να προσφέρουμε σε δεκαέξι(16) παιδιά, σχολικές τσάντες και σχολικά είδη.
– Να στηρίξουμε έξι(6), οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες επιβίωσης, με τροφοκάρτες.
– Να υποστηρίξουμε την λειτουργία των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσφέροντας, ένα(1) αναπηρικό μηχανάκι (μηχανοκίνητο), ένα(1) αναπηρικό καρότσι και είδη πρώτης ανάγκης για τους περιθαλπόμενους των ιδρυμάτων του.

Θα συνεχίσουμε με την συμπαράσταση όλων σας, να στηρίξουμε όσους το χρειάζονται….. με την πώληση Χριστουγεννιάτικων καρτών του Συλλόγου μας
και είμαστε σίγουροι πως και σε αυτή μας την προσπάθεια θα σας έχουμε συνοδοιπόρους μας!!!

Η Πρόεδρος κα Θάλεια Γεωργά και τα μέλη του Διοικητικού Συλλόγου,
  του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΘΑΛΕΙΑ».