“9ος ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ” 12.10.2013

Συντακτική Ομάδα Θάλεια

Ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ», διοργάνωσε για 9η συνεχόμενη χρονιά τον εορτασμό της ¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ¨.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με την συμμετοχή των μουσικών, Κυζούλη Αντώνη, Κωνσταντάκη Κυριάκου, Κωνσταντάκη Νεκτάριου, Σπανού Άντζελας και του φωνητικού συνόλου «Δέκα με τόνο».
Συνδιοργανωτής της ήταν η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού–Αθλητισμού Ρόδου.
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση δεκαέξι παιδιών με πρόβλημα διαβίωσης και χρόνια νοσήματα.

Η πρόεδρος του συλλόγου «ΘΑΛΕΙΑ» κ. Θάλεια Γεωργά κατά την ομιλία της στη εκδήλωση είπε τα εξής: «Γιορτάσαμε για 9η συνεχή χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, με μουσική, χωρίς λόγια…. Μόνο με μια ευχή, να συγκινηθούν όλοι όσοι δραστηριοποιούνται με το πολυτιμότερο αγαθό… την υγεία !! Να σκύψουν με περίσσια ανθρωπιά και σεβασμό σε όλους εκείνους που περιμένουν τις τελικές αποφάσεις τους και το πως θα τις διαχειριστούν για το Καλό της Ανθρωπότητας….
Μια μουσική εκδήλωση, Με συνδιοργανωτή την Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, Με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας UCB, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ενεργό συμπαράστασή τους. 
Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι, να πετύχουμε και φέτος, να προσφέρουμε βοήθεια σε δεκαέξι (16) παιδιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και διαβίωσης, εξασφαλίζοντας το καθημερινό τους κολατσιό, στο σχολείο, μέσω κοινωνικής λειτουργού, όπως κατά την σχολική χρονιά 2012-2013. 
Σε δώδεκα (12) παιδιά δύο Δημοτικών Σχολείων της Ρόδου, που ήδη επιλέχθηκαν κατόπιν κοινωνικής έρευνας από τις τρεις κοινωνικές λειτουργούς του Συλλόγου μας, θα προσφέρουμε ημερησίως το κολατσιό τους, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. 
Στα υπόλοιπα τέσσερα (4), ένας από τους χορηγούς μας, που με τόσο σεβασμό συμπαραστέκονται συνεχώς στο έργο μας, θα προσφέρει ονομαστικές επιταγές αξίας 50€ για να αγοραστούν τρόφιμα. 
Ευελπιστούμε, πως με την βοήθεια και την συμπαράσταση όλων σας, θα επιτύχουμε τον στόχο μας, καθώς συνεχώς ενημερωνόμαστε για νέα παιδιά που χρειάζονται την στήριξή μας. 
Νιώθω ευγνωμοσύνη και συγκίνηση, για την ανιδιοτελή προσφορά όλων των μουσικών, οι οποίοι με περίσσια αγάπη μου πρότειναν να διοργανώσουμε την εκδήλωση αυτή. 
Διαψεύδοντας όσους υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν Εθελοντές στην εποχή μας…..Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, στους μουσικούς: κ. Αντώνη Κυζούλη, 
κ. Κυριάκο Κωνσταντάκη, 
κ. Νεκτάριο Κωνσταντάκη, 
κα. Άντζελα Σπανού 
Στο φωνητικό σύνολο “Δέκα με Τόνο” που αποτελούν οι φωνές: 
κα. Κατερίνα Αντωνιάδη, 
κα. Άννα Βούη, 
κα. Ζωή Κοκκαλά, 
κα. Λιάνα Κουμνάκη, 
κ. Αποστόλης Κουμούλης, 
κ. Μιχάλης Μαντικός, 
κ. Βασίλης Μπακίρης, 
κ. Τζων Ουίλσων. 
Και σε όλα τα Μέσα έντυπου, τηλεοπτικού, ραδιοφωνικού και ηλεκτρονικού τύπου, σε όλη την Ελλάδα, που “φιλοξενούν” ανελλιπώς τις εκδηλώσεις μας. 
Προσπαθούμε… με σύμμαχο την αλληλεγγύη, την αγάπη, τον εθελοντισμό !! Διότι, Το δύσκολο δεν είναι να κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια, αλλά να κοιτάζουν και οι δύο στο βάθος του ορίζοντα, το ίδιο σημείο!
Ευχαριστούμε το “σήμερα” και είμαστε σίγουροι πως αύριο θα είναι μια καλύτερη μέρα !!  »

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Μαζί με την Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) Αθήνας και Πάτρας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες Θεσσαλονίκης, τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Ρευματοπάθεια Αθήνας και τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, δημιουργήθηκε ένα Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Ασθενών με Ρευματικά Νοσήματα, με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των ασθενών με ρευματικά νοσήματα και την χάραξη ταυτόχρονα κοινών δράσεων.

Η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων αρθρίτιδας και Λύκου «Θάλεια» κα. Θάλεια Γεωργά δήλωσε, ότι οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων στερούνται των υπηρεσιών του Ρευματολόγου στα πλαίσια του ΕΣΥ.

Ο Paul Dieppe καθηγητής Ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αναφέρει χαρακτηριστικά : «Καλές είναι οι Παγκόσμιες Ημέρες για την αρθρίτιδα, για την τρίτη ηλικία και για την φτώχια, αλλά τι γίνεται όταν έχεις αρθρίτιδα, είσαι ηλικιωμένος και φτωχός»;

Ο κ. Δημήτρης Κασίμος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα «ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α», ρευματολόγος στο 401 ΓΣΝΑ, δήλωσε: «Για τους ανθρώπους του κλάδου των Οικονομικών, ισχύει ότι, όπου τα νούμερα ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν…. Στην περίπτωση της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Αρθρίτιδας το 2013, η μελέτη έρχεται να καταδείξει ότι τα νούμερα “δυστυχούν” και τα άτομα με αρθρίτιδα όπως και όλοι με χρόνια νοσήματα καταπονούνται και ασθενούν διπλά (σωματικά και ψυχικά). Τα άτομα με αρθρίτιδα χρειάζονται χρόνο με τον ρευματολόγο για να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την αρθρίτιδα. 
Ευχαριστούμε τους ρευματολόγους και ιδιαίτερα του Ε.Σ.Υ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στα άτομα με αρθρίτιδα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα το εθνικό αρχείο ρευματοπαθειών καθώς και το αρχείο βιολογικών θεραπειών, ώστε να μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και να διαθέτει ανάλογα ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ρευματοπαθείς» 

 

Για να διαβάσετε το άρθρο πατήστε στο σχετικό link http://www.rodiaki.gr/article.php?id=263847&catid=11&maincatid=1